Помоћни сајт школе  |   Посетите нас на Фејсбуку  |   Блогови професора

Основна школа Миливоје Боровић
Знање за цео живот!

Тренутно сте овде:

Читалићи, разултати такмичења

ШКОЛСКА БИБЛИОТЕКА - 17.04.2015.

У оквиру такмичења "Читалићи" ученици наше школе надметели су се у две категорије: КРЕАТИВЦИ И КЛИКЕРАШИ.


Креативнци су израђивали читалачки дневник, а кликераши су радили тест знања.

 

Креативци су вредно читали и писали  и предали су укупно 28 дневника од првог до осмог разреда. Жири, у чијем су састави биле Јагода Јеремић, професорка српског јазика у Основној школи "Димитрије Туцовић" из Чајетине и Љиљана Ракић, библиотекарка и заменица директорке Библиотеке "Љубиша Р. Ђенић", одабрало су најуспешније дневнике за Републичку смотру.

На Републичкој смотри ученице Ивана Зорзић и Анђела Пашић заузеле су друго место у својој узрасној категорији.

 

Ивана је освојила 24, а Анђела 20 од могућих 25 бодова.


У категорији КЛИКЕРАШИ тестирано је 776 ученика, док је из наше школе учествовало 39 ученика.


Највише је било такмичара првог разреда, њих 232. Од свих такмичара само један првак освојио је могућих 15 бодова. Такмичара другог разреда било је 157 и само јадан ученик освоји је максималних 21. бод. Последњи на листи заузео је 20. место са освојена 3 бода.


У трећем разреду такмичило се 130 ученика. Најбоље пласирани ученик имао је 31 од могућа 34 бода. Најслабије пласирани ученик освојио је пола бода и 41. место.Што се тиче ученика четвртог разреда њих је на тесту боли 119. Ниједан од такмичара није успео освојити 31 бод, колико се и могло освојити на тесту. Први на листи имао је 28,5 бодова, док је подследњи на листи освојио пола бода и заузео 45. место.Од старијих разреда ученици петог разреда били су  најбројнији, такмичило се њих 45, али нико није успео освојити максималних 15 бодова. Први на листо био је близу и одвојио је 14,5 бодова, док је последњи рангирани заузео 23. место са освојеним једним бодом.У шестом разреду такмичило се 38 ученика. Од могућа 34 бода првопласирани освојио је 31, док је најслабије пластирани ученик освојио 2,5  бода  и 24. место.Наша школа није имала пријављених такмичара из седмог разреда, а и на Републичком нивоу их је било најмање, њих 18.


Из осмог разреда такмичило се 37. ученика. На тесту је било могуће освојити 31 бод. Први на листи освојио је 23 бода, а последњи 2,5 заузевши 25. место.


У овој категорији на Републичком нивоу из наше школе били су најуспешније ученица петог разреда Анђела Гојковић, која је заузела 4. место и ученица 2. разреда, Слађана Петковић, која је заузела 5. место у својој категорији. 


Најуспешни ученици на школском и републичком ниво биће адекватно награђени.

 

Погледајте резултате објављене на знавичном сајту такмичења.


Погледајте тестове и решења тестова.


ПРВИ РАЗРЕД - тест и решење

 

ДРУГИ РАЗРЕД - тест и решење

 

ТРЕЋИ РАЗРЕДтест и решење

 

ЧЕТВРТИ РАЗРЕД тест и решење

 

ПЕТИ РАЗРЕД тест и решење

 

ШЕСТИ РАЗРЕД тест и решење

 

СЕДМИ РАЗРЕДтест и решење

 

ОСМИ РАЗРЕД тест и решење

 

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ О ПРОЈКЕТУ ЧИТАЛИЋИ!