Помоћни сајт школе  |   Посетите нас на Фејсбуку  |   Блогови професора

Основна школа Миливоје Боровић
Знање за цео живот!

Тренутно сте овде:

ТАКМИЧЕЊА УЧЕНИКА

ТАКМИЧЕЊА - 29.03.2014.

И ове школске године организована су општинска такмичења за ученике основне школе и то из: математике, српског језика и књижевности, биологије, хемије, историје, географије, веронауке...

 

На такмичењима су учествовали ученици све три основне школе са територије Општине: 

„Димитрије Туцовић“ из Чајетине, „Саво Јовановић Сирогојно“ из Сирогојна и наша школа.

 

Такмичење из МАТЕМАТИКЕ организовано је у школи у Чајетини 01. марта 2014. године.

На такмичењу је учестволао 77 ученика од четвртог до осмог разреда, из све три школе са територије општине Чајетина. Од тога из четвртог разреда такмичило се 33 ученика, из петог 10, из шестог и седом разреда по 14, а из осмог разреда 6 ученика. Треба поменути успех ученице четвртог разреда наше школе, Анђеле Гојковић која је освојила максималан број бодова и пласирала се у даљи ниво такмичења, као и Велентина Лучић из истог разреда. У даљи ниво такмичења из наше школа још  се пласирала и Николина Бојовић ученица осмог разреда.


Погледајте РАНГ ЛИСТУ 

Погледајте ТЕСТОВЕ

 


Такимчење из СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ одржано је 08.03.2013 у нашој матичној школи. На такмичењу су учествовао укупно 31 ученик старијих разреда. Ученици пролазе даље са 16 и више бодова, од могућих 20 бодова.

 

Погледајте РАНГ ЛИСТУ

Погледајте ТЕСТОВЕ И РЕШЕЊАТакође, истог дана одржано је такмицење из ХЕМИЈЕ. Домаћин такмичења из хемије била је наша школа. На овом такмичењу учествовало је укупно 17 ученика седмог и осмог разреда, из школе „Димитрије Туцовић“ из Чајетине и из наше школе,

Из седмог разреда у даљи ток такмичења пласирало се 7 ученика који су имало преко 71 бод. Међу њима је и ученица наше школе Ирена Шопаловић.

Од ученика осмог разреда даље су се пласирале две ученице које су заузеле прво место, а једна од њих је Марија Аћимовић из наше школе у Мачкату.


Погледајте РАНГ ЛИСТУ

Погледајте ТЕСТОВЕ И РЕШЕЊА

ТЕСТ 7. РАЗРЕД

ТЕСТ 8. РАЗРЕД

 


Такмичење из БИОЛОГИЈЕ, је одржано 15.03.2013. године у школи у Чајетини. На такмичењу су учествовали укупно 29 ученика старијих разреда. За пролаз на окужно такмичење потребно је било освојити 85 и више бодова, а то је од свих ученика старији разреда успела једино ученица шестог разреда, Марија Ђукић и она је једини представник наше Општине на даљем такмичењу из овог предмета.


Погледајте РАНГ ЛИСТУ

Погледајте ТЕСТОВЕ И РЕШЕЊА

ТЕСТ 5. РАЗРЕД

ТЕСТ 6. РАЗРЕД

ТЕСТ 7. РАЗРЕД

ТЕСТ 8. РАЗРЕДПри  Жичкој епархији, у организацији манастира Градац, организовано је такмичење из ВЕРСКЕ НАТАВЕ, под називом Квизирација. На такмичењу је учествовало 250 екипа (у свакој екипи је било по три ученика). Екипе су биле из Жичке, Шумадијске и Рашко-призренске епархије.

       Такмичење је одржано 15.03.2014. године,  на осам локација: Бајна Башта, Горњи Милановац, Јошаничка бања, Ивањица, Краљево, Пожега, Чачак и Ужице.

        Ученици ОШ ,,Миливоје Боровић" узели су учешће у овом такмичењу. Из ове школе биле су две екипе. У Екипи Серафима били су: Тијана Станић VI, Милица Зорзић VI, Алекса Савић VIII разред. Ова такмичарска екипа заузела је 63. место на ранг листи.  Док су у екипи Херувима били: Матија Драгутиновић VI, Немања Пашић VI, и Александра Обрадовић VIII разреда и заузели су 52. место.

Такмичари се нису пласирали у полуфинале, али су на тесту показали задовољавајући ниво знања из Верске наставе. 


РЕЗУЛТАТИ ТЕСТА и РАНГ ЛИСТЕ могу се пронаћи на http://www.kviziracija.net/?p=306

 

 

Такмичење из ИСТОРИЈЕ организовано је у нашој школи у Мачкату, 22. марта 2014. године. Такмичило се 50 ученика из старијих разреда све три школе са територије општине Чајетина. 

Од 13 такмичара петог разреда на окружно такмичење се пласирало 6 ученика, док је наша ученица Милица Марић, заузела прво место.  Из шестог разреда даље се пласирало 7 ученика, међу којима и ученик наше школе Андрија Петрић. Од 4 ученика седмог разреда у даљи ток такмичења из наше школе иду три представиника: Давид Крповић, Илинка Меловић и Милун Жунић. Од 6 ученика осмог разреда на окружно такмичење пласман је изборило њих четворо. Наш представик осмог разреда је Николина Бојовић, која је заузела друго место.


Погледајте РАНГ ЛИСТУ

Погледајте ТЕСТОВЕ И РЕШЕЊА

ТЕСТ 5. РАЗРЕД

ТЕСТ 6. РАЗРЕД

ТЕСТ 7. РАЗРЕД

ТЕСТ 8. РАЗРЕД

 

У недељу 23. марта 2014. године у школи у Мачкату одржано је општинско такмичење из ГЕОГРАФИЈЕ. Такмичење из географије организује се за учеснике седмог и осмог разреда. На такмичењу је  учествовало 20 ученика из оба разреда. Да би се пласирали даље било је потребно да ученици освоје више од 71 бод. Из седмог разреда даље се пласирало 4, а из осмог 3 ученика.

 

 

Погледајте РАНГ ЛИСТУ

Погледајте ТЕСТОВЕ И РЕШЕЊА

ТЕСТ 7. РАЗРЕД

ТЕСТ 8. РАЗРЕД

 

 Новости